Privat spelning på modernatur.se personal fest!

Här om veckan fick jag ett märkligt men intressant gig på modernatur.se ‘s personalfest. Det var nämligen så att jag träffade en som jobbade där under en musikfestival förra sommaren. Som sen kontaktade mig och undrade om jag ville spela några covers när de firade företagets 3-årsdag, varför inte tänkte jag!

Dags för en liten turné

Jag vaknar upp och solen skiner, fan vad nice! Efter att ha pussat Lisa godmorgon kravlar jag in i duschen för att piggna till, morgnar har aldrig varit dagens höjdpunkt om vi säger så. När jag klivit in i duschen står jag och funderar på vilka låtar som skulle passa Modernatur. Vanligtvis föredrar jag hårdrock och tyngre grejer, men ikväll skulle jag behöva anpassa mig. Även om en och annan hårdrocks känga säkert går att riva av.

Efter jag klivit ut ur duschen ser jag att min underbara flickvän dukat fram frukost, vilket lyx! Medan vi käkar frågar jag Lisa om hon har några idéer vad jag kan spela så får jag en hel del bra tips. Det har hon såklart, efter frukosten går vi in i vardagsrummet och hon hjälper mig öva i någon timme samt skriva ner låtlistan.

Förberedelsen fortsätter

Efter övningen blir det lite lunch i form av högrevs hamburgare och nyttig sallad, det bästa av två världar helt enkelt! Nu börjar det närma sig showtime, så jag går in och letar fram vad jag ska ha på mig. I vanlig hårdrocks vana kastar jag på mig det som finns, självklart med några ess i rockärmen. Dress to impress var det en kär gammal vän som sa till mig för en väldans massa år sedan.

Sen så var det dags att börja rodda, ut i garaget och rota fram alla sladdar som såklart är organiserade, man lär sig trots allt efter åren! Sen så börjar packa in allt i bilen. Sist men inte minst går jag in i vardagsrummet för att hämta gitarren, ädelstenen i mitt liv (ja förutom Lisa såklart 😉 )

Dags för konsert

Klockan är runt 4 på eftermiddagen när jag sätter mig i bilen. Allt är i sin ordning, humöret på topp och vädret levererar fortfarande. Det är några timmars körning men med lite schysst musik glider tiden förbi, om jag minns rätt spelade jag Maidens senaste platta, tja vad säger man. Det är ju Iron Maiden.

Jag anländer till lokalen i god tid och börjar rigga upp på scen, fram kommer någon och bjuder mig på något jag aldrig testat förut. “Kambutcha” någon sorts hälsodryck som smakar rätt så najs får jag ändå erkänna. Samtidigt hade ju en öl varit nice, vilket jag även fick kort där senare.

Under kvällen är jag på scen och spelar en hel del låtar, snackar med personalen och har det allmänt trevligt. Sen packar jag ihop och börjar den långa färden hem. Vilket liv ändå. Får se om det kommer upp några bilder senare.