Om mig och bloggen

Jag heter Thomas, är 38 år och älskar musik, speciellt hårdrock och heavy metal. Här kommer jag att skriva om musik eftersom det är mitt största intresse.

Till vardags jobbar jag som tandläkare, bor i en trea i Avesta med min flickvän och spelar på fritiden musik i ett band med det något suspekta namnet Hamster Bat (ska berätta mer om det i bloggen). Jag spelar bas men ibland när ingen ser gillar jag att gå loss på trumsetet i replokalen. Hamster Bat övar regelbundet en gång i veckan. I början körde vi i princip bara covers, men nu har vi några egna låtar också. Vi uppträder ibland på lokala scener och privata fester. Det är mest spelningar vi får via kontakter och vi får oftast inte betalt, utan vi gör det för att det är kul.

Jag tänkte också skriva lite om hur mitt musikintresse började när jag var liten knatte och hur jag spelat mig fram genom barndomen och tonåren och in i vuxenlivet. Kanske berättar jag också lite varför jag tycker de kommunala musikskolorna är så bra.

Min favoritmusik vill jag förstås dela med mig av så därför kommer jag att berätta om mina favoritband. Spoiler: Det är mest hårdrock och heavy metal från Storbritannien och USA från 1970-talet. Några mer samtida favoriter har jag också.

När jag inte ägnar mig åt musik brukar jag spela tennis med min polare Andreas eller umgås med min flickvän. Ibland åker vi till mina föräldrars stuga i Hälsingland och bara kopplar av. Då brukar jag ta med mig en akustisk gitarr.