När Hamster Bat fick en låtskrivare

I början spelade vårt band enbart covers. Det är väl det vi mest kör nu också, men nu har vi faktiskt några egna låtar. Det är inte vem som helst som skriver dem, utan min flickvän! Lisa. Hon spelar piano och fiol och är väldigt musikalisk. Skitduktig. Men det är inte precis hårdrock hon spelar så därför slog det mig inte alls att hon kunde skriva låtar åt oss. Men när jag fyllde 36 överraskade hon och bandet mig med en sång. Hon hade skrivit den och sjöng den tillsammans med bandets sångare, Hebbe. En födelsedagssång till mig! Det var nog den bästa present jag fått.

Efter det tyckte vi att eftersom hon var så oväntat grym på att skriva låtar fick hon gärna skriva några fler åt oss. Det har hon gjort, det blir en låt då och då. Hon sjunger inte själv i bandet, förstås, det gör Hebbe som vanligt. Lisa har en fin sångröst, men den passar inte hårdrock. Hon brukar sjunga i kyrkan när det är bröllop och dop och sådär. Det är knappast någon som ringer och frågar om Hamster Bat vill spela en liten trudelutt på gudstjänsten, hehe.

De här låtarna har Lisa skrivit åt oss:

  • The Darkest Hour
  • Never again
  • When I fall, I do it hard
  • Dreams never come true
  • Believe in noone
  • Wedding day

Det är ganska många nu när jag radar upp dem. Never again är min favorit. Den handlar om att falla för grupptrycket och prova något man vet är fel och sedan går det väldigt, väldigt fel. Mycket energi i den låten. Den slutar med insikten om att man ska lyssna på sig själv.

Jag glömde skriva att Andreas inte spelar triangel längre. Han har lärt sig spela elgitarr och bas. Det gjorde han under tonåren. Hade han fortsatt med triangel och maracas hade jag petat honom från bandet. Det finns gränser för hur bra vän man kan vara 😉