De bästa hårdrocksbanden

Okej, här kommer min officiella lista över de bästa hårdrocksbanden genom tiderna. Utan inbördes ordning.

 • AC/DC. Bildades 1973 i Sydney, Australien.
 • Led Zeppelin från Storbritannien. 1968-1980. Härliga blandningar av stilar.
 • Guns N’ Roses. Bildades 1985 när jag var fem år. Det här är ungdomsnostalgi för mig. Lyssnade mycket på dem i tidiga tonåren. Paradise City lyssnade vi på hur mycket som helst under en period.
 • Judas Priest, brittiskt band från 1968.
 • Slipknot, förstås. Cool attityd och fullt ös.
 • Metallica. Det finns väl ingen som inte känner till dem? Olika bra i olika perioder, men mest är de lysande.
 • Iron Maiden. Brittiskt heavy metal-band som startade 1975.
 • Black Sabbath. Hm, jag gillar visst gammal, brittisk musik? Hehe.
 • Deep Purple. Också brittiskt. 1968.
 • Ghost. De är svenska, från Linköping, och bildades 2008. Okej, de har gjort en Slipknot och uppträdde med masker och skulle vara anonyma. Vi har sett det förut. Men de är bra, det tycker jag faktiskt. Bra musik.
 • Mustasch är ett annat svenskt band, från Göteborg. De bildades 1998 och har faktiskt fått en grammis. Jag tror det var 2007 i kategorin Årets hårdrock. Välförtjänt!

Det är vad jag kommer på nu. Har säkert missat några rent uppenbara band som jag lyssnat på massor, men helt enkelt inte kommer på just nu. Jag lyssnar väldigt mycket på äldre hårdrock och heavy metal, men gillar att upptäcka nytt också. Spotify är min vän här i livet. Musiklivet, i alla fall. Jag och Andreas brukar dela spellistor med varandra och diskutera ny musik.

När jag var i tonåren drömde jag om att själv spela i ett band som skulle bli stort och berömt. Det gör jag inte längre. Jag tycker det är rätt skönt att spela på hobbynivå och leva ett rätt vanligt liv. Jag är nog lite för hemma-kär för att resa världen runt och turnera. Inte för att jag haft möjligheten. Men ändå.