Blogg om musik och hårdrock

Musik har haft en stor betydelse för människan under åren och utan musik skulle livet vara tråkigt. Under åren har musikgenrerna förändrats och nya artister tillkommer hela tiden med sin egen stil och egna fans. En genre som har funnits genom åren är hårdrock och den finns fortfarande kvar. Denna bloggen kommer att handla om musik och olika hårdrocksband.

Hårdrock

Denna genre kom till under 1960-talet och skiljde sig stort mot de som redan fanns. Inom hårdrocken hade artisterna andra typer av kläder, frisyrer, attityd och musikstil. Det var oftare en tyngre genre som innebar mörkare texter och elgitarriffet. I dag är band som Deep Purple, Aerosmith och AC/DC är några av de mest kända hårdrocksbanden som existerar.

Instrumenten

Det finns många instrument som används inom hårdrock och andra liknande genrer. Några av dem är trummor, elgitarr och bas. Elgitarren ger ett coolt ljud ifrån sig som oftast kan inkluderas i hårdrocksmusiken och ibland kan lyssnaren också få höra ett gitarrsolo som låter coolt och det är inte konstigt att detta instrument inkluderas i musiken. Trummorna är oftast av snabbare takt i denna genre än vad det är i andra. Trumsetet brukar också bestå av mer än ett trumset och fler trummor och hi-hats. Detta är för att det ska öka effekten på ljudet.

Kläderna

Stilen på kläderna är annorlunda än vad de är i många andra genrer. Här handlar det om skinnkläder, nitar och läder för att få en mer utstående look. Kanske skulle du kunna säga att hårdrocken är väldigt lik punkens stil. Där hade människorna också nitar och läder och skinnjackor. Höga stövlar och kjolar för tjejerna var vanligt förr. Hårdrock är en genre som väljer sina lyssnare och det är långt ifrån alla som faktiskt tycker om musiken, men de som gör det är trogna fans.